Moikkamoi!

Ku mä tykkään niin paljon barbeista, niin mä ajattelin tehä esitelmän niistä. Tai no enhän mä sitä esitelmää ite tee, vaan kopsaan vaan kirjoitusta wikipediasta :D

 

Barbie-nukke

Wikipedia

Barbie-nukke eli barbi on maailman tunnetuin ja eniten myyty nukke, joka esiteltiin ensimmäisen kerran Yhdysvalloissa 9. maaliskuuta 1959. Barbeja tuottaa Mattel Inc.

Nuken ympärille on kasvanut joukko oheistuotteita: vaatteiden lisäksi on poneja, autoja, nukkekoti, urheiluvälineitä jne. Lisäksi ilmestyy Barbie-lehti.

Barbie-nuken kokoelma on suurentunut, sillä nykyään myydään myös My-Scene nukkeja. My-Scene nuket ovat aikuis-ikäisiä, mutta pukeutuvat nuorekkaammin kuin Barbie-nuket.

Barbiella on ollut todella kivikkoinen tie tähtiin. Häntä kritisoitiin liiasta povekkuudesta, laihuudesta ja vaikka ties mistä muusta. Samaan aikaan kauppoihin puskee Bratz-nukke jonka mittasuhteet ovat lähes luonnottomia (iso pää ja pikkuinen keskivartalo).

Barbin keksijä Ruth Handler huomasi, että hänen tyttärensä Barbara leikki mieluiten nukeilla jotka muistuttivat aikuisia. Siihen aikaan useimmat nuket olivat vauvanukkeja, mutta Barbara leikki mieluiten aikuisia esittävillä paperinukeilla. Barbaran isä oli yksi Mattel-yhtiön perustajista.

Barbien ensimmäinen ja pitkäaikainen poikaystävä on nimeltään Ken, jonka kanssa Barbie lopulta meni naimisiin. Valitettavasti suhde rikkoutui kun kuvioihin astui Blane, komea nuori mies lämpimiltä aurinkorannoilta. Sekin meni pileen ja Barbie palasi Kenin syleilyyn. Tietojen mukaan heillä menee todella hyvin.

Lisäksi on olemassa lapsibarbeja (Barbien sisaruksia ovat mm. Skipper, Shelly ja Stacie) ja Barbien ystäviä (esim. Teresa, Christine ja Marina).

Barbie saa noin 600 ihailijakirjettä viikossa. Barbiella on jopa oma ihailijakerho, johon on parhaimmillaan kuulunut yli 1,5 miljoonaa jäsentä.

On ne barbit kyllä kivoja :)

KUVA BARBISTA:
BARBIE%20PINK%20MODERN%20(OP)%20B00005V3